HTML

Újmagyar rendszer

Gondolat ébresztő elképzelések egy valóban jobb magyar élet reményében...

Friss topikok

Címkék

adósság (1) állam (1) bank (1) boldogság (1) célok (1) család (1) deviza (1) érték (1) hitel (1) jövő (1) kamat (1) magyar (1) munka (1) pénz (1) politika (1) tervek (1) újmagyar (1) válság (1) valuta (1) Címkefelhő

Archívum

Vezessük be a magyar frankot!

Mr.Senki 2011.09.12. 15:11

Állampolgári javaslatot nyújtanék be előterjesztésre nektek. Kérlek a kommentben szavazzatok!

1. Megalapítjuk az Újmagyar Nemzeti Bankot.

2. Kibocsájtjuk a munka fedezetű magyar frankot (egyenlőre a forint megtartása mellett) kamatmentesen.

3. Bevezetjük a vételi, és eladási árfolyam mellett a munkadíj, és a vásárlási árfolyamokat a következőképpen:

A legalacsonyabb árfolyam a munkadíj, azután a vételi, eladási, majd a legmagasabb a vásárlási árfolyam lesz. Így az a munkáltató, aki olcsóbb munkaerőt szeretne magyar frankot vesz, hogy abban fizessen a dolgozóknak. A dolgozó ennek azért örül, mert ha magyar frankban vásárol olcsóbb lesz neki, mintha ezt forintban, vagy bármilyen más devizában tenné. A kereskedő ha magyar frankkal fizet a beszállítójának, szintén nyerhet a váltáson, ráadásul ő is olcsóbban jut munkaerőhöz. Persze a gyártó, ha már magyar frankot kapott a kereskedőtől, és abból fizeti a munkaerőt már csak akkor nyerhet egy kicsit, ha ezt a pénzt visszaváltja más devizára,és újra frankot vesz belőle. De ez csak akkor éri meg neki, ha munkabérre akarja költeni, ha vásárolni akar rajta, akkor nem.

A vételi, és eladási árfolyamokat továbbra is a befektetők mozgatják, ám a munkadíj, és vásárlási árfolyamot az Újmagyar Nemzeti Bank határozza meg. Ezzel (alapkamat változtatás helyett) optimális kordában tudja tartani a vételi, és eladási árfolyamokat.

Mindezzel nőhet a kereslet a magyar munkaerő iránt, és növekedhet a vásárlási kedv, szóval fellendülhet a gazdaság!

Szavazzunk!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ujmagyarrendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr263220836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobSzQ36 2011.09.12. 16:01:52

Ha a kereskedő forintban vette az árut, akkor ha neki frankban fizetnek, és visszaváltja forintra, akkor bukik. Nem?

Mr.Senki 2011.09.12. 16:04:57

@RobSzQ36: Épp ezért nem fogja visszaváltani, hanem munkaerőt fizet belőle, vagy vásárol.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.13. 10:58:49

Tehát akkor lenne párhuzamosan két pénz. Az egyik a normál, a másik az étkezési utalvány. Ez utóbbi árfolyamát az állam állapítaná meg. Én ilyen nem fogadnék el, mert simán visszamenőleg kitalálják, hogy kevesebbet ér és akkor utólag minden üzletben, ahol vásároltam fizethetnék be... Frászt!

Mr.Senki 2011.09.13. 14:16:00

@TrueY: Én nem nevezném ezt "étkezési utalvány"-nak..Egy olyan pénz, aminek a közép árfolyamához képest mindig magasabb vásárlási értéke, és alacsonyabb munkadíj értéke lenne. Pl.: Legyen egy magyar frank a minimális munkaóra díj, mondjuk 500 Ft közép árfolyamon. Ha ezzel fizet a munkáltató, akkor egy 500 Ft-ot érő munkaóráért 0,95 Frankot kell csak fizetnie, tehát 475 Ft-ot. Ha ezt a 0,95 Frankot a munkavállaló elkölti, vásárláskor 525 Ft értékben kap terméket, szolgáltatást. Ha vissza akarja váltani Ft-ra, csak 475 Ft-ot kap érte, amiért csak 475 Ft értékű terméket, vagy szolgáltatást kapna, ezért hülye lenne ezt tenni, mert ebben a pénzben így többet keres. A munkáltató 500 Ft-ért durván 525 Ft értékű munkát, terméket, és szolgáltatást kap. Ezért kezdetben a növekvő kereslet miatt a frank iránt a közép árfolyam emelkedni kezd. De amint eléri a az 525 Ft-ot, már nem is éri meg annyira ebben fizetni, ezért eladják, és Ft-ot vesznek. Így 525-nél lemegy az árfolyam. Minél jobban lemegy, annál inkább megéri újra venni, tehát ismét emelkedni fog. Szóval ezzel egy optimális értéken tartott, stabil pénzt bocsájtottunk ki!
Ilyen egyszerű..

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.13. 15:21:29

@Mr.Senki: Okokok! Akkor a különbségből szép perpetuum mobile-t lehet csinálni.

De még mindig tartom, hogy mivel ez állami megállapítású lenne, ezért inkább tartanám a vagyonomat aranyban elásva egy helyen, amit csak én tudok... (URH: Márti www.youtube.com/watch?v=OBAzc5ysZB8 )
süti beállítások módosítása